Lyssna på branschen!

 

Tittar jag ut på redaktionen har en hög andel av dem som sitter där gått Kalix, dvs det handlar om attraktiva och anställningsbara journalister. Samarbetet mellan Norrbottens-Kuriren och folkhögskolan handlar ofta om konkreta jobb som vår redaktion knappt skulle kunna göra, i alla fall inte på samma sätt, om vi talar om bilagan ni gjorde förra hösten. För oss är det väldigt viktigt att ha en stark, nära relation till utbildningen.

 Mats Ehnbom

Mats Ehnbom  Norrbottenskuriren

Mats Ehnbom, Chefsredaktör Norrbottens-Kuriren

Hans L Olofsson Norrbottens-KurirenHans L Olofsson, Digital redaktör, Norrbottens Media

Jag läste själv journalistlinjen i Kalix och förstår varför många av de elever som kommer till vår redaktion är så duktiga. Utbildningen har en tydlig koppling till branschen och skolan använder erkänt duktiga lärare. Det har varit en utmärkt utbildning för den som vill jobba som journalist och den nya inriktningen ser jättespännande ut.

Hans L Olofsson

De kalixstudenter som kommer på praktik till oss är oftast pärlor! De är nyfikna och beredda att kasta sig ut. Så att döma av det håller utbildningen god kvalité.Om jag skulle utbilda mig idag – då skulle jag först skaffa mig arbetslivserfarenhet och sen skaffa en utbildning som varvar teori och gedigen praktik. Och där är mitt intryck att Kalix är ett givet föredöme!

Lena Callne

Lena Callne SR

Lena Callne, programledare och producent, SR

Till Journalistlinjens startsida