Webbkommunikation & företagande

Idag är det viktigare än någonsin att synas på nätet för att lyckas som företagare – samtidigt får man inte glömma de traditionella företagskunskaperna. Utbildningens innehåll är baserat på en undersökning bland företagare där de har lyft fram de viktigaste komponenterna för att lyckas som företagare.

Kursens mål
Efter avslutad kurs ska deltagarna kunna göra sin egen hemsida för företaget, inklusive en webshop. Deltagarna känner också till, och kan hantera, de idag mest förekommande sociala medier och hur man arbetar med dessa effektivt som företagare. Efter kursen kan deltagarna arbeta med texter och enklare marknadsföringsmaterial, de har grundläggande kunskaper i fotografering och videoredigering för att använda på sin hemsida. Utöver detta har deltagarna grundläggande kunskaper om företagande och bokföring.

Antagningskrav
Du måste ha tillgång till internet och en modernare mobil med kamera och möjlighet att ladda hem appar för olika sociala medier.

Utbildningstid
Studietakten är 25% och totalt 20 veckor från och med vecka 36. Vi träffas via nätet under ett tillfälle i veckan därutöver arbetar du självständigt.

Studieform
Distansutbildning 25%.

Innehåll
Skapa och underhålla en hemsida och webshop i WordPress. Marknadsföring med sociala medier och grunderna för traditionell marknadsföring. Grunderna för fotografering för sociala medier (stillbild och video). Grundläggande kunskaper i företagande.

Kurslitteratur/kostnader
Avgift för teknisk utrustning och material 1250 kr. Kostnad för viss kurslitteratur kan tillkomma.

Intyg
Efter avslutad godkänd kurs erhålls ett kursintyg.

Ansökan
Ansök till utbildningen via Schoolsoft.

Sista ansökningsdag är 15 juni 2017

Kalix folkhögskola
Näsbyvägen 16
952 62 KALIX
0923-666 10 (växel)
e-post: info@kalixfolkhogskola.se
www.kalix.fhsk.se

Kontaktuppgifter
Vid frågor, kontakta kursansvarig: Pia Nyberg pia.nyberg@kalixfolkhogskola.se 070-9108175