Fritid på skolan

I Kalix finns ett stort antal välskötta och duktiga kultur- och idrottsföreningar som hälsar dig välkommen till sin verksamhet. Ta chansen att röra på dig, ha kul med kompisar och kanske lära dig något nytt. Du hittar information om föreningar och kommunens fritidsanläggningar på kommunens hemsida.

Gymnastiksalen

Skolans gympasal finns tillgänglig för våra elever under helgerna och efter kl 17.00 på vardagarna. Man går in via ingången från skolans stora parkering. I anslutning till salen finns ett träskåp med kombinationslås (kod kan du få i receptionen). Där finns racketar för badminton och bordtennis samt innebandyklubbor och bollar för utlåning.

Bastu i huvudbyggnadens källare

Under kalla och mörka vinterkvällar kan du bada bastu i huvudbyggnadens källare. Du bokar och lånar nyckel via skolans expedition.

Äkta vedbastu

Mot älven från Södergård finner du skolans vedeldade bastu som eleverna kan använda på fritiden.  Du bokar och lånar nyckel via skolans expedition och ansvarar för städning. Ved ska finnas i återvinningscentralen mellan Östergård och Södergård.