Om Kalix

Naturskönt, vackert och lugnt… Det är onekligen en sida av Kalix kommun. Här kan du få de stora upplevelserna under en skidtur över älven i gnistrande snö, under norrskenets sprakande midvintermystik eller i skolans vedeldade bastu. När hettan blir dig övermäktig – dyk ut i den nyfallna snön – för att sen ta nya nappatag med ugnsglöden.

För den som gillar träning finns gymmen Sportcity och Nova gym ungefär 500 meter från folkhögskolan. Där erbjuds allt från gruppträning till egentid på löpbandet. Känner du för en livad utekväll behöver du inte heller bli besviken. Det finns flera lokala pubar och restauranger i Kalix.

Det bästa med Kalix för oss som studerar på folkhögskolan är är att orten är tillräckligt stor med sina 17 000 invånare för att det mesta som brukar finnas i ett svenskt samhälle finns; ett spännande kommunpolitiskt liv, sjukhus, skolor, biograf, en galleria, lokaltrafik, tidningsredaktioner, ett mångsidigt näringsliv, restauranger… Det innebär att det sällan är några problem att hitta människor, nyheter, inspelningsplatser och annat som våra heltidsutbildningar inom exempelvis film eller journalistik kräver.  Samtidigt är Kalix tillräckligt litet för att det mesta ska vara tillgängligt även för den som inte har bil. 

Många Kalixstudenter från storstan har fått omtumlande aha-upplevelser under reportageuppdrag om löjfiske, småviltsjakt och en unik skärgård.  

Utbilda dig i Kalix och få östra Norrbotten på köpet!

Kalix bibliotek
Biograf Röda Kvarn
Folkets Hus
Företagarregister
Fiska i Kalixälven
Guiden till Kalix älv
Kalixbygdens byarråd – Kalix alla byar
Kalix havsbad – camping och stuguthyrning
Kalix skärgård – tusentals öar
Kalix turistbyrå

Karta över Kalix alla byar
Norrbottenslänkar
Språklektioner i Kalix-bondskan – The Kalix Language
Strandängsbadet – mitt inne i centrum

Teaterföreningen Bröt
Turistbroschyr om Kalix